Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

"Η ζωή μου εις το Δρομοκαϊτειον" Ρώμος Φιλύρας


Ο Ρώμος Φιλύρας "φιλοξενήθηκε" για δεκαπέντε χρόνια στο γειτονικό μας Δρομοκαϊτειον... Στο διάστημα αυτό έγραψε πολλά κείμενα και ποιήματα ένα μεταξύ των οποίων είναι και ο Σκαραμαγκάς το οποίο περιλαμβάνεται στο ιστορικό λεύκωμα "Χαϊδάρι - Τόπος και Άνθρωποι". Στο βιβλίο που παρουσιάζουμε υπάρχουν τρία κείμενα του Φιλύρα για τη ζωή του στο Δρομοκαϊτειο. Κλικάρετε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το βιβλίο.
Για το Ρώμο Φιλύρα υπάρχει επίσης περιγραφή του Κώστα Βάρναλη που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο στο βιβλίο "Άνθρωποι".
Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στο πλαίσιο του προγράμματος "Γνωρίζω την πόλη μου, την αγαπώ και την προσέχω" θα οργανώσει επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους της περιοχής, μεταξύ αυτών και του Μουσείου στο Δρομοκαϊτειο στο οποίο υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα των Φιλύρα, Βιζυηνού και άλλων λογοτεχνών και ανθρώπων της τέχνης που "φιλοξενήθηκαν" στο ψυχιατρείο Δρομοκαϊτειον στην Ιερά Οδό.
Θα επανέλθουμε για το πρόγραμμα των επισκέψεων στο Παλατάκι, Κτήριο Γύζη, Άγιο Γεώργιο (εικόνες του Νικηφόρου Λύτρα), Αφαία - Ελευσίνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γλυπτά από Αφαία), τόπο εκτέλεσης Νίκου Πλουμπίδη, Μονή Δαφνίου κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου