Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ο Δημήτρης Καμπούρογλου περιγράφει το Ιερό της Αφροδίτης και τις ανασκαφές που έγιναν στην Αφαία Σκαραμαγκά.


Το ΔΑΦΝΙ Δ.Γρ.Καμπούρογλου, ΕΣΤΙΑ, 1920.

Ο μεγάλος αθηναιογράφος, νομικός, ακαδημαϊκός από το 1892 είχε εργαστεί για την Ιερά Οδό και τα μνημεία κατά το μήκος της. Θεωρείται ότι οι εργασίες των Ι.Τραυλού και Γ.Κουρουνιώτη βασίστηκαν και στις έρευνες και δημοσιεύσεις του Δ.Καμπούργλου. Από το βιβλίο του συγγραφέα «Το Δαφνί» θα δημοσιεύσουμε ορισμένα αποσπάσματα ξεκινώντας από την περιγραφή του Ιερού της Αφροδίτης στην Αφαία. Στόχος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είναι να επανεκδώσει το συγκεκριμένο βιβλίο του Δ.Καμπούρογλου «Το ΔΑΦΝΙ» που εκδόθηκε το 1920 γιατί σ΄ αυτό αναφέρονται σπουδαία θέματα όπως το Δαφνί, το Σπήλαιο του Πανός, ο Προφήτης Ηλίας, η Ιερά Οδός, το Ιερό της Αφροδίτης, μύθοι, θρύλοι κ.λπ.
Κλικάρετε εδώ για να απολαύσετε την περιγραφή τόσο της αποκάλυψης των αγαλμάτων κ.λπ. αλλά και του τοπίου της Ιεράς Οδού και του Σκαραμαγκά.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τα εκθέματα που βλέπετε είναι αυτά ακριβώς που περιγράφει ο Δημήτρης Καμπούρογλου.

2 σχόλια:

  1. Η περιγραφή του Καμπούργλου είναι εντυπωσιακή και ανεπανάλυπτη. Συγxαρτήρια για το blog.
    Περιμένω την επανέκδοση του βιβλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επανέκδοση του βιβλίου του Καμπούργλου κυρίως εξαρτάται απο την οικονομική δυνατότητα που δεν έχουμε αυτήν την περίοδο.
    Όμως αυτό που μας διακρίνει είναι η στοχοπροσήλωση και πιστεύουμε ότι θα τελικά θα τα καταφέρουμε...
    Κ.Φωτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή