Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ανάδειξη του ιστορικού Ελαιώνα των Αθηνών - Αλέξανδρος Μποφίλας


Άποψη της Ακρόπολης από τον Ελαιώνα, 1917, Λάδι σε Μουσαμά, 22,5x33 εκ. Μηλιάδης Στέλιος (πινακοθήκη της Βουλής)


-------------
Το άρθρο του Αλέξανδρου Μποφίλα με τίτλο "Ανάδειξη του ιστορικού Ελαιώνα των Αθηνών" δημοσιεύτηκε στο περιοδικά ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ τον Μάρτιο του 2007, τ.102. Ο αρθρογράφος σπούδασε στο Μόναχο, είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Τοπίου και συγγραφέας του βιβλίου "ωραίο, φρικτό και απέριτο τοπίον" το οποίο αποτέλεσε μία από τις βιβλιογραφικές πηγές για την Ιερά Οδό στο Ιστορικό Λεύκωμα του Κώστα Φωτεινάκη "Χαϊδάρι - Τόπος και Άνθρωποι" καθώς και για την αρθρογραφία του για τον Ελαιώνα.
Κλικάρετε ΕΔΩ για να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο του Αλέξανδρου Μποφίλα.
(Κλικάρετε στη φωτογραφία για να δείτε λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του άρθρου υπήρχαν 117.000 ελιές στον Ελαιώνα κ.λπ.)

1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμες κυρίες,
    Αξιότιμοι κύριοι,

    Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία σας και να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την αναφορά στο έργο και την εργασία μου «Ανάδειξη του ιστορικού Ελαιώνα των Αθηνών». Προσωπικά προσβλέπω σε μια πιθανή συνεργασία, διότι θεωρώ την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων του Τόπου μας ζωτικό στοιχείο για μια πραγματική αναβάθμιση του αστικού χώρου. Για τον λόγο αυτό σκοπεύω να επανέλθω και με συγκεκριμένες προτάσεις προς εσάς.

    Εν τούτοις, παρακαλώ να διορθώσετε οπωσδήποτε το όνομά μου, το οποίο δεν είναι Μποφίλας, αλλά Μποφίλιας, σε όλες τις ιστοσελίδες που λειτουργείτε.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


    Αλέξανδρος Μποφίλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή