Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πολύ σύντομα το αρχαιολογικό μουσείο της Ιεράς Οδού στο ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω….


Σε μικρό αρχαιολογικό μουσείο θα μετατραπεί το ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω στις αρχές του 2010. Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφτεί κατά μήκος της Ιεράς Οδού θα εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο ΜΕΤΡΟ. Θα υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες για την Ιερά οδό κ.λπ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η αρχαιολόγος κα Όλγα Ζαχαριάδη που έχει επιμεληθεί των εργασιών , έχει κάνει εξαιρετική προετοιμασία, και αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από άλλες εργασίες της στα ΜΕΤΡΟ, θα μας παρουσιάσει κάτι πολύ σημαντικό για τη Δυτική Αθήνα.
Ο χώρος που διατίθεται για να τοποθετηθούν οι προθήκες με τα αρχαιολογικά ευρήματα , ίσως δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος, όμως το γεγονός παραμένει, ότι δηλαδή τον Ιανουάριο (?) θα έχουμε το αρχαιολογικό μουσείο της Ιεράς Οδού!!!
Όσον αφορά το τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού που είναι περιφραγμένο στην πλατεία Σταυρωμένου θα καθυστερήσει γιατί απαιτείται η έγκριση του ΚΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό στέγαστρο που είχε προβλεφθεί για να προστατεύσει το τμήμα της Ιεράς Οδού κρίθηκε βαρύ και άκομψο και έτσι θα τοποθετηθεί ένα άλλο ελαφρύτερου τύπου . Συνολικά θα τοποθετηθούν τρία στέγαστρα κατά μήκους της Ιεράς Οδού για να προστατεύσουν τα ευρήματα που μας προέκυψαν με την προέκταση του ΜΕΤΡΟ.
Αναμένουμε με αυξανόμενο ενδιαφέρον…
Κλικάρετε ΕΔΩ και ΕΔΩ για να δείτε προηγούμενες αναρτήσεις σχετικές με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου