Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μάριος Αγγελόπουλος "Δαφνί", 1957.


Ο Μάριος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1911 στην Αλεξάνδρεια. Έκανε ελεύθερες σπουδές. Δούλεψε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε εκατοντάδες θεατρικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από τη ζωγραφική και τη χαρακτική ασχολήθηκε και με την εικονογράφηση βιβλίων ενώ εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε διάφορα έντυπα. Πέθανε στην Αθήνα το 1995.
Στο λεύκωμά του με τίτλο «Αθήνα», έχει πραγματοποιήσει 7 χαρακτικά με παραστάσεις από μνημεία και γνωστές περιοχές της πόλης των Αθηνών, όπως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και τη Μονή Δαφνίου. Οι παραστάσεις αυτές συνήθως αποδίδονται με περιγραφικό τρόπο χωρίς να θυσιάζονται οι ζωγραφικές τους αξίες. Στηρίζονται στην οπτική πραγματικότητα, η οποία αποδίδεται με ρεαλιστικό τρόπο.
ΠΗΓΗ: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
------
Έχουμε επισκεφτεί το Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας αρκετές φορές και έχυμε θαυμάσει τη συλλογή του γιατρού Γ.Ι. Κατσίγρα. Δυστυχώς η κακής ποιότητας φωτογραφική μηχανή δεν μας επέτρεψε μέχρι την ώρα να παρουσιάσουμε το χαρακτικό του Μ.Αγγελόπουλου. Ευτυχώς όμως που ανακαλύψαμε σε ψηφιακή μορφή το έργο από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Επαναλαμβάνουμε ότι τη Μονή Δαφνίου έχουν επισκεφτεί δεκάδες επώνυμοι καλλιτέχνες, ζωγράφοι, χαράκτες, φωτογράφοι,λογοτέχνες, περιηγητές κ.ά.και την έχουν αποθανατήσει ή περιγράψει στα έργα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου