Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Περιγραφές-Διηγήματα για τη Δυτική Αθήνα (2): Θωμάς Γκόρπας "Όπως τα είπε ο μόνιμος επιλοχίας" (Μια νύχτα φαντάρων από το στρατόπεδο στα Κουνέλια)



Ο συγγραφέας, ποιητής, μεταφραστής Θωμάς Γκόρπας περιγράφει την μεταμφυλιακή περίοδο στην Ελλάδα. Μια ομάδα φαντάρων την κάνει "κοπάνα" από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και τα πίνει στην ταβέρνα "τα ωραία Τρίκαλα" του μαστρο Χαρίλαου στα «στα Κουνέλια με τα ταβερνάκια και τα ψευτοτεκεδάκια για την φανταρία όπου έπαιζαν σε μερικά και ξεπεσμένοι μπουζουκτζήδες».
Ένταση - Πόνος - Διακπλητισμοί όσπου ο μπάρμπα Χαρίλαος που έχουν δει πολλά τα μάτια του βάζει ένα τέλος... "Όπως τα είπε ο μόνιμος επιλοχίας".
«στα Κουνέλια με τα ταβερνάκια και τα ψευτοτεκεδάκια για την φανταρία όπου έπαιζαν σε μερικά και ξεπεσμένοι μπουζουκτζήδες».
Για τον Θωμά Γκόρπα (1935 -2003), με αφορμή το θάνατό του 1/4/2003, θα δημοσιευτεί αφιέρωμα στο Roseta Books.

Η ανάρτηση του διηγήματος "Όπως τα είπε ο μόνιμος επιλοχίας" ανεβαίνει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο. Είναι ένα από τα πολλά υλικά που δεν δημοσιεύτηκαν στο Ιστορικό Λεύκωμα "Χαϊδάρι - Τόπος και Άνθρωποι" (2007).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: To διήγημα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να αναρτηθεί ακόμα λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ελπίζουμε να τα επιλύσουμε. Απλά θελήσαμε να σας προετοιμάσουμε για το τι θα ακολουθήσει, μετά την περιγραφή του Μποστ (η αμέσως παρακάτω ανάρτηση) για το Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου