Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

3,5 χρόνια καθυστερούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και το τμήμα της Ιεράς Οδού να εκτεθούν στο ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω. Αίσχος!!!




[Αρχαιολογικά ευρήματα στα συρτάρια αντί στις προθήκες του σταθμού Αιγάλεω]

Γράφαμε στο blog στις 10 Δεκεμβρίου 2009 « Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφτεί κατά μήκος της Ιεράς Οδού θα εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο ΜΕΤΡΟ. Θα υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες για την Ιερά οδό κ.λπ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η αρχαιολόγος κα Όλγα Ζαχαριάδη που έχει επιμεληθεί των εργασιών , έχει κάνει εξαιρετική προετοιμασία, και αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από άλλες εργασίες της στα ΜΕΤΡΟ, θα μας παρουσιάσει κάτι πολύ σημαντικό για τη Δυτική Αθήνα.
Ο χώρος που διατίθεται για να τοποθετηθούν οι προθήκες με τα αρχαιολογικά ευρήματα , ίσως δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος, όμως το γεγονός παραμένει, ότι δηλαδή τον Ιανουάριο (?) του 2010 θα έχουμε το αρχαιολογικό μουσείο της Ιεράς Οδού!!!»


Δυστυχώς οι πληροφορίες μας δεν επαληθεύτηκαν, η κα Όλγα Ζαχαριάδη μάθαμε ότι συνταξιοδοτήθηκε και τα ευρήματα του «μικρού Αρχαιολογικού Μουσείου της Ιεράς Οδού» προφανώς θα βρίσκονται κάπου καταχωνιασμένα και όχι στις δεκαέξι προθήκες (τόσες είχαν υπολογιστεί) στο σταθμό Αιγάλεω του ΜΕΤΡΟ.
Αντιθέτως σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα του τύπου (25/8/2010) «Ένα ακόμη μίνι μουσείο απέκτησε το Μετρό στον καινούργιο σταθμό του Χολαργού. Ένας αρχαίος δρόμος σε μήκος 30 μέτρων και ένα παρόδιο νεκροταφείο με επιζωγραφισμένες ληκύθους, αγγεία και όστρακα που στολίζουν μεγαλοπρεπώς μια επιτοίχια αφίσα, σου δείχνουν ότι κι αυτός ο δρόμος, η σημερινή λεωφόρος Μεσογείων, που «τρέχει» πάνω από τον σταθμό, έχει την ίδια όδευση από την αρχαιότητα.» Διαβάστε το ρεπορτάζ της κας Ν.Κοντράρου - Ρασσιά.

Υπογραμμίζουμε ότι η στάση «Χολαργός» τέθηκε σε λειτουργία στις 23 Ιουλίου 2010 και σε ένα μήνα «απέκτησε το μίνι μουσείο». Ο σταθμός Αιγάλεω εγκαινιάστηκε στις 23 Μαΐου 2007, δηλαδή έχουν περάσει τριάμισι χρόνια από την λειτουργία του, και δεν έχουμε «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση». Μήπως πρόκειται για ταξική επιλογή των κυβερνήσεων διαχρονικά; Μήπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας δεν διεκδικεί επίμονα το αυτονόητo; Μήπως εμείς οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας είμαστε αδιάφοροι; - Μάλλον και τα τρία ισχύουν.
Εμείς όμως θα εξακολουθήσουμε να «αντιστεκόμαστε»…

1 σχόλιο:

  1. ta arxaia den vriskontai kataxoniasmena se kapoia kivotia, alla einai hdh topothetimena stis proyhikes roy stathmou. Perimenoun tin topouetisi tvn enimerotikon pinakidon kai tvn lezanton gia na oloklirothei i douleia...mia simantiki kai prosegmeni douleia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή