Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο Κων.Ιω.Δάλκος "με αφετηρία τον Ελαιώνα" περιγράφει την περιοχή και την αξία της ελιάς....


[Αρχείο Γιάννη Ιγγλέση: 1879, Άποψη των Αθηνών από τον Λόφο του Προφήτη Ηλία (Χαϊδάρι. Κλικάρετε στη φωτογραφία για να μεγεθυνθεί)]

Ο Κων.Ιω.Δάλκος είναι φιλόλογος και επίτιμος διευθυντής του 3ου Λυκείου Αιγάλεω. Συμμετέχει ενεργά στην έκδοση του περιοδικού ΑΙΘΟΥΣΑ που εκδίδει εδώ και 15 χρόνια το 3ο Λύκειο Αιγάλεω, αρθρογραφεί σε φιλολογικά περιοδικά και τοπικές εφημερίδες, συμμετέχει στον πολιτιστικό σύλλογο Ιερά Οδός (Αιγάλεω).

Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή την ξενάγηση που είχε διοργανώσει ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου κατά μήκος της Ιεράς Οδού (23/1/2011) και δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα "Αιγάλεω η πόλη μας". (Για την ξενάγηση δείτε ρεπορτάζ ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Το άρθρο "με αφετηρία τον Ελαιώνα" έχει εμπλουτιστεί με φωτογραφίες της περιοχής από το αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση (αρχιτέκτων, συλλέκτης και ερευνητής της τοπικής ιστορίας) και έχει εκδοθεί από τους συλλόγους ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ Αιγάλεω.

Διαβάστε (εκτυπώστε) το άρθρο ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο και επισκεφτείτε τον Ελαιώνα...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα και τις προσπάθειες που καταβάλει για την ανάδειξη του χώρου και την μη τσιμεντοποίηση του χώρου (Mall Βωβός κ.λπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου